Woensdagavond was er een workshop portretfotografie in de fotoclub van CERN. Heel leuk spelen met licht en profiel en mens, in zwartwit. Grote groep, veel gekwebbel en een interessante spreker. 
Het was van de cursus Studio in het CVO geleden dat ik nog eens in een studio geweest was, maar het smaakt naar meer. Projectje...


Na de workshop, terug naar huis. Met de fiets in de kou, het regende wel niet meer maar toch goed ingeduffeld, handschoenen, dikke trui, muts, buff, goretex vest (en ook een onderbroek en sokken en schoenen en zo, maar dat moet ik niet zeggen zeker ???), en hop, weg.

Amper 100 meter verder passeer je dan over de nieuw aangelegde esplanade van het CERN, helemaal in het blauw geschilderd, de tram uit Genève heeft er een eindstop. Dit is zo een punt waar je in feite aan het einde van de wereld bent, de mensen komen er toe van overal, en vertrekken er naar overal. Maar verder kan je niet, daar begint een andere vreemde wereld, la france !

Aan de andere kant van de straat is er de Cern Globe : museum over de allerkleinste deeltjes waaruit alles opgebouwd is en waar ze in CERN uiteraard teen en tander van af weten.

Ik zag die bol en de tram, en het flitste, dees is ne fotto. Vlug gestopt, fiets aan de kant gesmeten, handschoenen weg gegooid, rugzak met camera en objectieven open gescheurd, camera er uit gesleurd, de boel open laten liggen, het was dringend, vlug, vlug, tram kon ieder moment vertrekken, instellingen gezocht, compositie uitgewerkt, en klik klak klok, het stond er op. Uiteraard was het donker, dus de ISO (gevoeligheid van de sensor) zeer hard opgedreven (tot 10000 ISO). Moderne camera's zijn echt juweeltjes op dat vlak.
Er passeerde nog iemand anders van de workshopn die keek wat raar van "wat is die nu aan het doen", maar ik riep nog : "Oej moe trekn, dan moej trekn". 

Foto was niet mis, avondsfeer klopte, bol en tram ok, belichting ok, maar, het kon nog beter : net op dat moment passeerden twee meisjes hand in hand, terwijl ze naar de tram stapten een foto of vijf getrokken, en dees is er eentje van. Enjoy !