Huisman zijn is een zeer zwaar beroep. 
Geen vent die begrijpt dat ge zo hard de sissie uithangt, geen vrouw die denkt dat het waar is dat ge echt huisman zijdt. 

En toch, en toch, twee weken geleden moest ik mee met Oes Gerdoa naar het zuiden van Afrika. Er was daar één of andere conferentie over Cern en Zuid-Afrika, en ik moest mee als gezelschapsdame, excuseer, gezelschapsheer. 
Tijdens al die ferme vergaderingen heb ik wat los gelopen in Kaapstad, vol heimwee naar die toch wel memorabele Cape Epic van indertijd met den Diederik (mtb wedstrijdje van een weekske). Ook ne keer naar een etentje op een Zuid-Afrikaans wijndomein met allemaal geleerde meniers en madammen geweest, en daarna de safari begeleidt van Professor G. 

Tuurlijk zwaar er van geprofiteerd om wat fottokes te trekken, een mensch moet zich met iets bezig houden terwijl de wereld werkt. Ik had er niet echt een goed oog op, het licht was er keihard, het gouden uurtje duurde amper een kwartiertje. En dat in een land dat zijn bestaan dankt aan goud. Straf. 
Ook op de safari was ik niet echt fotografisch in form. In Kaapstad had ik wat echte safarifoto's gezien die me van mijn sokken hadden geblazen, maar het licht en de omgeving en de diertjes die wij zagen waren niet echt toppie om te fotograferen. Met als summum de Heer Leeuw die nog te lui was om zijn hoofd een klein beetje te bewegen. Nu ja, dit was dan ook maar een inleiding tot safari, niet zo ver weg van Kaapstad. Het echte werk is in het Kruger Park, of Botswana, of Namibië, of whatever. 

Een eerste lezing van mijn 1700 foto's (51 filmpkes van vroeger) bevestigde mijn vermoeden dat er wel fijne fotookes tussen zaten, maar niks dat echt WOOOW was. 

We hebben wel vele dieren gezien, zoals de Grute Vaaf : Olifant, Leeuw, Luipaard, Buffel en Neushoorn. Vreemd eigenlijk dat het Nijlpaard daar niet bij hoort, want dat is het meest dodelijke dier op deze planeet. Veel erger dan kroko dillen of ander gedierte. Dierenbeschermers ergeren zich dan ook mateloos aan de dansende nijlpaardjes in tekenfilmpjes, en schetsen een gans ander verhaal over dit dier. 

Maar deze namiddag, tijdens het finaal rangschikken van mijn fotookes merkte ik toch opeens iet anders. Nijlpaarden dansen NIET ? Zeker weten ???

(later wel nog wat andere Zuid-Afrika fotookes, maar nu geen tijd, moet werken... afwassen, eten maken, foto's printen voor een klant, strijken, naar de post voor een betaling te doen van de verzekering, in frankijk kennen ze iban en bic en gestructureerde code niet, ontwikkelingsland, poeh, en blog schrijven).